NL

Wine & dine
in ons restaurant op het Vrijthof Maastricht

Wij staan bekend om onze brasserie met een bruisend terras aan het Vrijthof. Wij werken met verse seizoensproducten waardoor wij ieder seizoen een nieuwe menukaart samenstellen.

Reserveer nu

Ons menu

Te bestellen tussen9:0012:00uur

Ontbijt

Klassiek ontbijt

Selectie van brood, croissant & chocolade muffin. Broodbeleg (kaas, ham, jam, nutella, stroop en boter). Ei naar keuze (spiegelei, roerei of gekookt ei). Griekse yoghurt met vers fruit en granola. Koffie of thee & verse jus.

Champagne ontbijt

Selectie van brood, croissant & chocolade muffin. Kaas, ham, jam, nutella, stroop en boter. Gerookte zalm, truffel omelet, Griekse yoghurt met vers fruit en granola. Koffie of thee, verse jus en een glas Champagne.

Yoghurt met vers fruit

Griekse yoghurt met vers fruit, huisgemaakte granola & honing.

American pancakes classic

Amerikaanse pannenkoeken met peer, crème fraîche en ahoornsiroop.

Blueberry pancakes

Amerikaanse pannenkoeken met blauwe bessen, crème fraîche en ahoornsiroop.

American pancakes dulce de leche

Amerikaanse pannenkoeken met banaan, slagroom & huisgemaakte karamelsaus.

Açaí smoothy bowl

Frozen smoothie bowl van açaí bessen, bosbes, mango & aardbei, met verse banaan, huisgemaakte granola, chia zaadjes & kokos-flakes.

Te bestellen tussen10:0017:00uur

Brood

Klassiek Gezond

Ham, kaas, ei , tomaat, komkommer, augurk, sla en mayonaise op molenaarsbrood.

Avocado

Avocado, ingelegde rode ui, radijs, tomaat, veldsla en limoen mayonaise op molenaarsbrood.

Tonijnsalade

Huisgemaakte tonijnsalade, ingelegde rode ui, frisse salade en kappertjes op molenaarsbrood.

Gerookte Zalm

Gerookte zalm, komkommer, roomkaas, citroen & veldsla op molenaarsbrood.

Veggie Delight

Gegrilde courghette, paprike & kaki fruit met hummus & rucola op molenaarsbrood.

Carpaccio

Vers gesneden rundercarpaccio met rucola, truffelmayonaise, pijnboompitten en parmezaanse kaas op molenaarsbrood.

Warm Brood

Tuna Melt

Tonijnsalade, ingelegde rode ui, gegratineerd met cheddarkaas op molenaars brood met frisse veldsla.

Chicken Melt

Kipfilet, spek, vijgenchutney, ingelegde rode ui, gegratineerd met cheddarkaas, rucola salade op molenaarsbrood.

Toast Brie

Gesmolten brie met verse vijgen, honing en walnoot, op molenaarsbrood met rucola salade.

Warme Lunch

Uitsmijter Ham & Kaas

Gebakken eieren geserveerd op sneetjes vers molenaarsbrood met ham en kaas.

Eggs Royal

2 gepocheerde eieren, hollandaisesaus, gerookte zalm en veldsla op vers getoast brioche brood.

Eggs Avocado

2 gepocheerde eieren, hollandaisesaus, avocado, tomaat & veldsla op vers getoast broiche brood.

Truffel Omelet

Luchtige omelet met truffelsalsa, gebakken paddestoelen en rucola op vers getoast brood.

Tempura Shrimp Po'Boy

Gefrituurde tempura knoflook garnalen met een pittige mayonaise dressing, veldsla en tomaat op getoast brioche brood.

Bretonse Vissoep

Rijk gevulde Bretonse vissoep met aardappel, venkel, verschillende vissoorten, Gruyère croutons en rouille.

Kwekkeboom Kroketten

Gefrituurde Kwekkeboom kroketten geserveerd met molenaarsbrood en een frisse salade.

Hollanse Garnalenkroketten

2 Hollandse garnalenkroketten geserveerd met gefrituurde peterselie molenaarsbrood en citroenmayonaise.

Vol au vent (kippenpastei)

Hartig bladerdeegbakje gevuld met een romige kipragout geserveerd met een frisse salade.

Te bestellen tussen12:0022:00uur

Voorgerechten

Dagsoep

Wisselende soep van het seizoen, kijk op het bord of vraag aan het bediend personeel.

Sake Tataki

Licht gebrande zalmfilet met ingelegde gember en een bosui soyasaus.

Burrata et Kaki

Burrata met gegrild kakifruit, granaatappel en aceto sjalotten.

Pelgarnalen met Aioli

Roze gekookte ongepelde garnalen uit de noordzee me gepofte knoflook aioli (perfect om te delen).

Steak Tartare

Klassiek vers gesneden runderhaas met een eidooier, sjalot, cornichons, kappertjes en toast.

Salade Gegrilde Groentes met Parelcouscous

Lauwwarme salade van gegrilde groentes met feta kaas, parelcouscous en een ras el hanout dressing.

Carpaccio a l'Ancienne

Dun gesneden en platgeslagen verse steak met rucola, pijnboompitten, basilicumolie & Parmezaanse kaas.

Scampi Salade

Salade met ingelegde venkel & schorseneren, gebakken scampi (6 stuks), granny smith appel en rode bietencreme.

Hoofdgerechten

Bacon Burger Deluxe

Vers Bleu Belge rundvleesburger met hamburgersaus, bacon, sla, augurk, cheddar, ui en verse frieten.

Spicy Green Burger

Huisgemaakte spinazie-linzen burger met mozzarella, gepofte bietjes salsa, dragon mayonaise en verse frieten.

Maastrichts Zuurvlees

Het klassieke Maastrichts rundstoofvlees geserveerd met verse frieten en salade.

Linguini Scampi

Linguini met gebakken scampi, tomaat paprikasaus, gegrilde courgette en Parmezaanse kaas.

Linguini a la Truffe

Linguini met truffelsalsa, koningsoesterzwam, Parmezaanse kaas & rucola.

Poussin Entrier

In zijn geheel gegaarde piepkuiken met een dragonroomsaus en krielaardappeltjes.

Heilbot met Kruidenkorst

Heilbot met een kruidenkorst, aardappelmousseline & doperwten beurre blanc.

Tournedos Classiques

Eersteklas Iers rundvlees (180gr), geserveerd met groene peper roomsaus of rode wijnsaus en verse frieten.

Tomahawk (2 personen-850gr)

Steak van eersteklas Belgisch rundvlees, geserveerd met chimichurri, seizoensgroenten en verse frieten.

Nagerechten

Moelleux au Chocolat

Een chocolade lava taartje met zachte chocolade vulling, slagroom & vanillesaus.

Dame Noir

Belgische cocolade roomijs met karamesaus, zeezout en slagroom.

Cheesecake met Frambozensaus

Een puntje witte cheesecake geserveerd met frambozensaus en een krokantje van merengue.

Bella Limoncello

Huisgemaakte limonchello tiramisu met mascarpone, lange vingers en cacao.

Eton Mess

Vers rood fruit met vanille ijs, merengue en romanov slagroom.

Onze dranken

Van speciale koffies tot cocktails. Bij ons kunt u ook komen genieten van een heerlijk drankje met een fijn gezelschap.

Bekijk de dranken

reserveer een tafel

Reserveren kan in het restaurant en op het terras afhankelijk van de beschikbaarheid, voor maximaal 4 personen.

Reserveer nu telefonisch:
+31 (0)43 321 86 91

Of per e-mail:
info@britannique.nl

Tot 50 euro korting!

Boek direct op onze website en ontvang korting tot wel €50 korting. Eén nacht is 5% korting & Twee nachten is 7,5% korting

Op deze website altijd de beste prijs!